Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Rare sporten waarop je kan wedden

Bij sportweddenschappen denk je al snel aan inzetten op jouw favoriete ploeg. Of er op gokken dat Max Verstappen een race wint. De meeste bookmakers focussen zich op verschillende sporten, waarin ze vervolgens weer verschillende wedopties aanbieden. Dit maakt dat het een manier is om potentieel een zakcentje mee bij te verdienen. Weddenschappen gaan echter verder dan de gebruikelijke sporten, zo kun je ook wedden hoe de politieke uitslag uitpakt of wie de volgende coach van een bepaalde club wordt.

Om daar nog een schepje bovenop te doen heb je nog de categorie van merkwaardige sporten waarop je kunt wedden en geloof het of niet: het bestaat. Iets wat tegenwoordig ook in Nederland aangeboden mag worden dankzij de nieuwe Wet op Kansspelen. Wij zochten wat rare sporten bij elkaar en presenteren daar nu het overzicht van.

Wedden op rendier racen

Als je aan een rendier denkt, dan denk je wellicht aan Bambi of de onverschrokken bosbewoner die op z’n gemak aan het peuzelen is. In Noorwegen, Finland en Rusland worden de dieren echter ook ingezet voor een sport en wel rendier racen. Een deelnemer gaat in een slee zitten of op ski’s staan en laat zich voorttrekken door een groep rendieren met als doel om te winnen. Gezien de beesten rustig 50 kilometer per uur kunnen rennen, gaat het nog rap ook. Omdat het een heuse sport is, kan je er in de regio ook op gokken. Niet iets wat je snel in Nederland zal zien overigens.

Zwerkbal

Ja, de Harry Potter fans zullen merkwaardig opkijken. Het spel dat in de films gespeeld wordt vereist een magische bezem en voor zover wij weten kun je daar in realiteit niet mee vliegen. Toch wordt er wel degelijk zwerkbal gespeeld, maar dan op de grond en met teams van 7 tot maximaal 21 spelers. Het is geen officiële sport, want het ziet er ook wat absurd uit: spelers rennen met een bezem tussen hun benen over het veld en het doel is om punten te scoren of de Snitch te pakken te krijgen. Je kunt zodoende wedden op de uitslag. En voor het je je afvraagt, de Snitch in ‘onze’ versie is een tennisbal in een lange sok die aan een neutrale speler hangt.

Tuigracen

Paardenrennen is geen bijzondere sport, maar als je er een jockey in een klein wagentje achterhangt wordt het een wat vreemder gezicht. Best gek, want iedereen die Ben Hur gezien heeft kan zich dat best goed voorstellen, wat het dus eigenlijk tot een eeuwenoude sport maakt. Vandaag de dag wordt het nog nauwelijks uitgeoefend als we wereldwijd kijken. Werpen we onze blik op Zweden en Finland, dan wordt daar nog wel serieus aan tuigracen gedaan, waarbij je wed op de jockey met zijn paard. Leuk detail, de sport is volledig afhankelijk van weddenschappen om rendabel te blijven.

Curling

Van de genoemde sporten is curling wellicht de meest bekende. Een speler schuift een steen over het ijs die zo dicht mogelijk bij het ‘huis’ uit moet komen. Andere teamleden gaan als een gek tekeer met de bezem op het ijs, om het glad te maken. Een sport die vaak voor gelach zorgt, maar nog altijd erg serieus beoefent wordt. Sterker nog, het is zelfs een Olympische sport en Groningen is de bakermat van Curling, zo blijkt. Wie had dat gedacht? En ja, dan kan erop wedden niet ontbreken natuurlijk.

Toch liever gewoon wedden op iets wat bekender is? Kies dan voor wedden op voetbal bijvoorbeeld, en maak in dat geval zeker gebruik van voetbal wedtips.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina