Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Maak kennis met deze 7 dieettips met noten

notenmarkt

Noten zijn een geweldige aanvulling op elk dieet. Ze zitten boordevol voedingsstoffen en hebben talloze voordelen voor de gezondheid. Er zijn echter veel mensen die noten in hun gerechten overslaan. Niet omdat ze noten niet lekker vinden, maar vaak moeite hebben om de juiste recepten voor te bereiden. Gelukkig hoeft het incorporeren van noten in je dieet helemaal niet ingewikkeld te zijn. Om je hierbij te helpen, hebben we in dit artikel 7 dieettips met noten voor je samengesteld. Lees dus snel verder als je graag wilt genieten van alle geweldige voordelen die noten te bieden hebben!

1. Begin de dag met een ontbijt op basis van noten

Noten zijn een geweldige manier om je lichaam de energie te geven die het nodig heeft om de dag goed te beginnen. Probeer eens overnight oats te maken met gehakte walnoten, of mix een smoothie met amandelboter en chiazaadjes voor extra eiwitten en vezels.

2. Geniet de hele dag door van snacks op basis van noten

Houd gezonde snacks bij de hand zodat je ongezonde verleidingen kunt vermijden! Noten zijn perfecte snacks voor onderweg - probeer wat amandelen, cashewnoten of pinda's in te pakken voor een gemakkelijke en voedzame snack voor onderweg.

3. Voeg noten toe aan salades en roerbakgerechten voor meer smaak en knapperigheid

Noten kunnen je salades en roerbakgerechten een stuk beter maken - ze voegen textuur, smaak en knapperigheid toe! Probeer walnoten of pijnboompitten toe te voegen aan jouw volgende salade, of gebruik gehakte pinda's of amandelen in je volgende roerbakschotel voor extra hartigheid en smaak.

4. Verruil bewerkte suiker voor natuurlijke zoetstoffen zoals dadels en kokosnootvlokken

Probeer natuurlijke zoetstoffen zoals dadels en kokosvlokken te gebruiken in plaats van bewerkte suikers bij het bakken of koken. Dadels zitten boordevol vezels, terwijl kokosvlokken zoetheid toevoegen zonder alle toegevoegde suiker - plus ze smaken allebei geweldig in combinatie met noten zoals walnoten en pecannoten in gebakken lekkernijen.

5. Maak dips en spreads op basis van noten als gezondere alternatieven voor in de winkel gekochte versies

In plaats van in de winkel gekochte dips en spreads vol met conserveringsmiddelen te kopen, kun je beter zelf thuis iets maken! Notenboter zoals pindakaas, amandelboter en cashewboter zijn heerlijke (en veel gezondere!) dipsauzen - combineer ze met schijfjes vers fruit of stukjes volkoren toast voor een voedzame snack!

6. Vul maaltijden aan met eiwitrijke superfoods zoals quinoa & chiazaden

Quinoa is een compleet eiwitvoedsel dat alle negen essentiƫle aminozuren bevat - plus het is glutenvrij! Chia zaden zitten ook boordevol eiwitten en omega-3 vetzuren die veel gezondheidsvoordelen bieden. Beide superfoods combineren prachtig met noten in salades, roerbakgerechten, smoothies, havermoutkommen... de mogelijkheden zijn eindeloos!

7. Geniet van nootachtige desserts als onderdeel van een algemeen evenwichtig dieet

We verdienen allemaal af en toe iets zoets - maar zorg ervoor dat je je niet te buiten gaat! Probeer voedingsrijke desserts te maken met noten, zoals rauwe veganistische brownies met dadels en walnoten of mueslirepen met pompoenpitten en gedroogde veenbessen voor een gezondere verwennerij zonder schuldgevoel achteraf!

Wil je naast noten ook online kruiden kopen? Ga dan naar de website van de Kruidenbaron en verwen jezelf met de lekkerste noten en specerijen, gewoon bij jou thuisbezorgd! Bezoek ook eens de Theebaron als je eenvoudig online thee bestellen wilt en graag kiest uit maar liefst 275 verschillende soorten losse en voorverpakte thee.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina