Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

De perfecte outfit voor een hardcore evenement

Een hardcore evenement, de juiste kleding en gezellige vrienden. Het perfecte weekend. Maar wat nou als je de juiste kleding mist? Is alleen een Aussie jasje genoeg? Of moet je nog meer hebben? We helpen je verder!

Wat trek je aan naar een hardcore evenement?

In de jaren 90 was hardcore, samen met gabbers, ‘Aussies’, kaalgeschoren hoofden en Nike Air Maxs echt ontzettend populair. Waarschijnlijk als je van hardcore houdt, is dit al bekend bij je en ben je daar zelf misschien ook wel fan van. Dan ga je ook regelmatig naar hardcore evenementen. Maar wat trek je nu aan naar hardcore evenementen? Hardcore merchandise kan dan jouw oplossing zijn! Een trainingsbroek, met een leuk shirt en een vette jas is de perfecte combinatie!

Welke verschillende soorten hardcore zijn er?

Wat hardcore precies is hoeven we natuurlijk niet uit te leggen. Maar aangezien er zoveel verschillende hardcore stijlen zijn, leggen we dat even uit. De eerste hardcorestijl is Early Rave, Early Hardcore of Oldschool Hardcore. Dit was de eerste hardcore muziek. Het wordt nog steeds heel veel gedraaid, vooral de 010 classics set van Paul Elstak en Darkraver.

Daarnaast heb je ook Millennium Hardcore. Dit is een stijl die wat later is ontstaan, in de late jaren 90. Het BPM-niveau stijgt wat. Als je op zoek bent naar een echt goed setje van Millennium Hardcore kun je naar Q-dance gaan.

Frenchcore is in Frankrijk ontstaan en is zelfs sneller dan Mainstream Hardcore. Het gemiddelde BPM gaat naar 190 tot 250. Deze stijl bestaat al sinds de jaren 90, maar werd pas rond 2010 bekend en populair in Nederland. Er ontstaan feesten met artiesten als Dr. Peacock en Sefa brengen veel hits uit. Als je hier een liefhebber van bent kan je naar feesten zoals Frenchcore Worldwide!

Tot slot heb je ook nog Uptempo, deze is wat agressief. Dit is ook een van de meest uitgesproken stijlen, of je vindt het geweldig, of je vindt het niks. De kicks en de snelheid zijn een heel herkenbaar element in deze muziek. Als je een goed liedje Uptempo wil hebben kun je naar Thunderdome luisteren!

Hoe ga jij naar je volgende hardcore festival?

Je weet nu wat meer over wat je kan aantrekken naar een hardcore evenement en je weet welke vormen van hardcore er zijn. Maar wat ga jij aantrekken? We zijn hier erg benieuwd naar!

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina