Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Fris begin in 2023 met een renovatie van je woning

Maak van 2023 het jaar, waarin je de verschillende ruimtes in huis van een renovatie voorziet. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van extra kastruimte in de woonkamer voor het speelgoed van je kinderen, het ophangen van een nieuwe plafondlamp in de slaapkamer, het opnieuw verven van de wanden in huis, enzovoorts. Het zijn relatief simpele klussen, waarvoor de hulp van een professionele timmerman niet benodigd is. Wel heb je hier kwalitatief goed gereedschap voor nodig. Vaak geldt dat des te professioneler het gereedschap is, des te makkelijker wordt ook de uitvoering van de klussen. Meer informatie over kwalitatief goed gereedschap is online te vinden. Kies bijvoorbeeld voor apparatuur van Makita, Bosch, DeWalt of Stanley. Ze zijn betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam.

Zorg dat je een brede basis van goed gereedschap in huis hebt

Decoupeerzagen, accuboormachines en bijvoorbeeld klopboormachines zijn onmisbaar voor een hobbyklusser. Het zijn apparaten die je bij 75% van de klussen die je uitvoert nodig zal hebben. De decoupeerzaag helpt je houten panelen of bijvoorbeeld latten op maat te zagen, als je bijvoorbeeld kastruimte creëert of plinten bewerkt. In plaats van een decoupeerzaag zou je bij die laatste klus ook een cirkelzaag kunnen gebruiken; nog makkelijker! De klopboormachine heb je nodig voor iedere klus, waarbij je iets aan de wanden van je woning wilt bevestigen. Met een klassieke accuboormachine kom je niet door het beton heen. Gebruik een klopboormachine logischerwijs niet voor het bevestigen van elementen aan een tussenmuur van gipsblokken. Daar is de accuboormachine geschikter voor.

Tip: houd de aanbiedingen voor professioneel gereedschap in de gaten bij de verschillende online aanbieders. Door je set met basisgereedschap steeds verder uit te breiden bij nieuwe aanbiedingen, hoeft de aankoop van dit gereedschap helemaal niet zo’n grote startinvestering te vergen.

Leer meer over de uitvoering van klussen

Wanneer je het benodigde gereedschap in huis hebt, is het zaak daadwerkelijk aan de slag te gaan met de uitvoering van de renovatie van ruimtes. Zorg voor een goede voorbereiding, door de ruimte zoveel mogelijk leeg te halen en je vooraf te verdiepen in de uit te voeren klussen. In welke volgorde voer je deze klussen uit en welke stappen moeten doorlopen worden? Welke materialen heb je erbij nodig? Beschik je over de juiste maat boren om de klus uit te kunnen voeren? Enzovoorts. Op het internet vind je handige stappenplannen en uitgebreide video’s die je hierbij op weg helpen.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina