Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Het Imago van Wiet is aan het Veranderen

planten

Het beeld van cannabis is lang niet altijd positief geweest. Dat is het bij een deel van de mensen nog steeds niet, maar het imago van wiet is wel aan het veranderen. Niet alleen in Nederland, maar over de hele wereld wordt er anders gedacht over cannabis. Neem een voorbeeld aan de Verenigde Staten, waar het bijna volledig is gelegaliseerd.

Wiet en de Wet

Dat er niet altijd positief gedacht wordt over wiet is niet zo raar. Het wordt namelijk gezien als drugs en het is per definitie niet legaal in Nederland. Het telen, bezitten en gebruiken van wiet wordt alleen gedoogd. Dat wil zeggen dat je 5 gram wiet bij je mag hebben en gebruiken. Mits je niet op een plek bent waar aangegeven is dat het niet mag. Ook mag je 5 wietplanten kweken zonder vervolgt te worden door justitie. Dat wil niet zeggen dat je overal maar mag kweken. De politie mag je planten weghalen als er sprake is van overlast, of als je professionele hulpmiddelen gebruikt zoals lampen en tenten.

Medicinale Wiet

Jarenlang werd alleen de recreatieve kant van cannabis belicht. Een jointje roken om er high of stoned van te worden. Meer dan dat was er niet. Tot de medicinale wiet om de hoek kwam kijken. Cannabis kan namelijk ook positieve werkingen hebben. Effecten waar mensen écht iets aan hebben. Wiet wordt steeds vaker gebruikt voor medicinale doeleinden. Bijvoorbeeld zieke mensen die cannabis gebruiken om pijn te verlichten, eetlust op te wekken of beter te kunnen slapen. Ook wordt cannabis gebruikt tegen chronische pijn, misselijkheid, de palliatieve behandeling van kanker en aids, de behandeling van het syndroom van Gilles de la Tourette en therapieresistent glaucoom.

Wiet is dus lang niet meer alleen het groene plantje dat je kunt kopen in de coffeeshop om je even anders te voelen. Cannabis kent veel meer toepassingen en daarom is het imago in positieve zin aan het veranderen.

Wiet Kweken Steeds Populairder

Dat steeds meer mensen wiet kunnen waarderen, blijkt ook uit verkoopcijfers van spullen die nodig zijn voor wiet kweken. Noem bijvoorbeeld wietzaadjes of plantenvoeding. Sinds het begin van de coronacrisis in 2020 zijn de verkoopcijfers enorm gestegen. Hoogstwaarschijnlijk komt dat door het feit dat mensen meer tijd over hebben voor hobby’s en andere dingen. Wiet kweken kost een hoop tijd en moeite. Normaal hebben mensen daar geen tijd voor, maar door de coronacrisis blijven meer mensen thuis en is er dus wel tijd voor hobby’s zoals het onderhouden van je wietplant.

Een andere aannemelijke reden is dat de coffeeshops dicht moesten aan het begin van de coronacrisis. Gebruikers van cannabis wilde het zekere voor het onzekere nemen en zijn zelf begonnen met het kweken van hun eigen voorraad. Al met al wordt wiet steeds meer geaccepteerd door de maatschappij.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina