Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

In hoeverre faciliteert de verspreiding van 5G de ontwikkeling van 6G-technologie?

Het 5G-netwerk is nog niet volledig uitgerold, maar Apple heeft al vacatures geplaatst voor techneuten die 6G moeten ontwikkelen. Die ontwikkeling heeft wat tijd nodig, experts denken dat het tot 2030 zal duren voordat consumenten het netwerk daadwerkelijk kunnen gebruiken. Apple is niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van 6G, ook Samsung en Nokia werken aan de technologie. Hoe ziet die ontwikkeling eruit en in welke mate wordt het door 5G gefaciliteerd?

Super snel internet

Het 6G-netwerk zal 50 keer sneller worden dan 5G, met snelheden die tot wel 100 gigabit per seconde bereiken, maar wat betekent dat voor jou als gebruiker? Eerst en vooral zal het een onvoorwaardelijke impact hebben op uw gebruikerservaring in de amusementssector. Stel bijvoorbeeld dat je een online casino wil bezoeken. Hoewel de 5G-technologie natuurlijk al heel goed is voor deze behoeften. Maar met 6G zal je tijdens je bezoek geen last hebben van pagina's die lang moeten laden, heb je een verbinding die snel genoeg is om live met andere spelers te communiceren en kan je razendsnel en veilig worden uitbetaald. Ondanks dat de verschillen misschien klein lijken, zal je ervaring compleet anders zijn.

Het gebruik van 5G bij de ontwikkeling van 6G

5G is al super snel en dat is erg handig bij de ontwikkeling van 6G. De snelheid van het netwerk is namelijk nodig om een nog sneller netwerk te kunnen bouwen. Verder wordt onder de naam Hexa-X de komende 2,5 jaar onderzocht welke technologie├źn kunnen worden gebruikt om 6G te ontwikkelen en daarbij is in het bijzonder aandacht voor privacy en beveiliging. De 5G-verbinding is al een stuk veiliger dan zijn voorganger, 4G, maar op het moment dat er toch nog zwakheden worden gevonden, kunnen die in 6G meteen hersteld worden.

Populariteit van 5G

Als 5G een succes wordt, zullen consumenten vanzelf ook warmlopen voor 6G. Iedereen wil altijd sneller, meer en beter en als 6G doet wat het belooft, zal 6G met open armen worden ontvangen. Een grote vraag zal ertoe leiden dat fabrikanten meer producten zullen maken die het 6G-netwerk kunnen gebruiken, waardoor de uitrol veel soepeler zal verlopen dan bij 5G het geval was. Bij 5G was bijvoorbeeld nog lang niet iedere mobiele telefoon in staat om van het netwerk gebruik te maken.

Groot bereik van 5G

Het netwerk voor 5G wordt wereldwijd uitgerold, waardoor nieuwe delen van de wereld beter toegang hebben tot het internet. Dat heeft als gevolg dat het voor ontwikkelaars van 5G veel gemakkelijker is om mensen met de juiste kennis te vinden. De eerder genoemde vacature van Apple bereikt door de uitrol van 5G meer mensen dan ooit tevoren, waardoor het veel makkelijker zal worden om de geschikte kandidaten te vinden.

De verspreiding van 5G maakt de ontwikkeling van 6G-technologie dus zeker gemakkelijker. In de eerste plaats kunnen alle fouten die nu nog in het 5G netwerk te vinden zijn worden opgespoord en hersteld en daarnaast zal de populariteit van 5G leiden tot een meer soepele uitrol. Tot slot zorgt de snelheid en het bereik van 5G ervoor dat kennis sneller en met meer verschillende mensen kan worden gedeeld. Alles wat 6G nodig heeft wordt dus door 5G beschikbaar gemaakt en dat zal zeker kunnen leiden tot een snellere ontwikkeling van het netwerk.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina