Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Kom gezellig thuis met je lampen aan

verlichting in huis

De donkere dagen zijn al een tijdje voorbij en het blijft steeds langer licht buiten. Ondanks dat het langer licht blijft, kan er nog steeds gezelligheid gecreëerd worden door middel van lampen, wanneer het donker wordt. Maar welke lampen zorgen ervoor dat de gezellige sfeer in huis gecreëerd kan worden? Nu er ontzettend veel verschillende soorten lampen zijn, kan de keuze lastig zijn. Dit artikel geeft een aantal voorbeelden, hoe de gezelligheid in huis gestimuleerd kan worden. Dit is lekker thuiskomen, wanneer je dan toch is een keer laat thuis komt.

Soorten lampen

Het aanbod van lampen is enorm. Met veel verschillende soorten lampen van diverse leveranciers, is het soms lastig welke lamp je nu moet kiezen. Ga je voor tijdloos of juist voor een variant die op dat moment trending is. Kies je daarnaast voor een design lamp van bijvoorbeeld Kare design, of voor een iets toegankelijker model. Hieronder worden de verschillende varianten benoemd en waar deze het meest geschikt voor zijn.

Vloerlampen

Een vloerlamp is in de meeste gevallen een lamp op een poot van aluminium of een ander metaal. Daarnaast zijn vloerlampen ook verkrijgbaar in houten varianten. Vloerlampen zijn makkelijk te verplaatsen, aangezien de lamp niet vast zit aan het plafond. Zo kan de lamp verplaatst worden van de ene hoek van de kamer, naar de andere. Verschillende aanbieders bieden een vloerlamp aan voor een voordelige prijs. Wil je liever wat exclusiever, dan kan er gekozen worden voor een design lamp.

Hanglampen

Hanglampen zijn lampen die een geconcentreerde lichtbundel creëren op een vaste plek. Doordat de lamp vast zit aan het plafond, zijn deze lampen niet gemakkelijk te verplaatsen. Met behulp van de kap kan er bepaald worden wat de grote is van de lichtbundel. De lichtbundel onder een metalen kap zal geconcentreerder zijn dan een lichtbundel onder een glazen lampenkap. Net zoals de vloerlamp, kan er ook besloten worden voor een design hanglamp, wanneer er wordt gekozen voor exclusiviteit.

Tafellamp

Een tafellamp wordt net zoals een hanglamp, gemonteerd aan het plafond. Ook hier wordt een geconcentreerde lichtbundel op tafel belicht. Tijdens de aanschaf van een tafellamp, kan er gekozen worden voor het functionele aspect, of het decoratieve aspect. Daarnaast zijn er verschillende aanbieders die tafellampen aanbieden.

Naast de genoemde lampen zijn er lampen beschikbaar voor het plafond, in de vorm van spotjes. Ook lampen die gemonteerd kunnen worden aan de wand of op een bureau, zijn verkrijgbaar. Door goed op zoek te gaan naar de voorkeuren, kan de ideale lamp uitgekozen worden. Zo kom je in een gezellig huis, wanneer je laat thuis komt.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina