Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Laat wanbetalers het succes van je onderneming niet beïnvloeden

Voor ondernemers is niets vervelender dan het moeten handelen met wanbetalers. Deze wanbetalers kunnen de financiële stabiliteit van een onderneming in gevaar brengen; leveranciers moeten immers gewoon betaald worden aan het eind van de maand. Om te voorkomen dat je organisatie gevaar loopt, is het verstandig de afwikkeling van zaken rond wanbetalers over te laten aan een incassobureau. Deze partijen hebben de kennis en expertise in huis, om de onbetaalde facturen alsnog te kunnen incasseren. Zo heb je hier zelf geen omkijken naar en vergroot je de kans op een succesvol verloop van een zaak. Zoek eens naar een incassobureau bij Juristu in jouw regio; het is handig zo’n partij altijd achter de hand te hebben.

Tip: het inschakelen van een incassobureau is geen garantie op succes. Het is om deze reden verstandig te kiezen voor een partij, welke op basis van no cure, no pay werkt. Zo laat je de kosten niet verder oplopen bij wanbetalers.

Kies voor het inzetten van een deurwaarder

Op het moment dat een incassobureau betalingsherinneringen en aanmaningen verstuurd heeft, hoop je dat de wanbetaler de openstaande factuur alsnog voldoet. In het geval dat dit niet gebeurt, kun je een volgende stap zetten; het inschakelen van de hulp van een deurwaarder. Het is hierbij belangrijk op te merken, dat een deurwaarder diens bevoegdheden niet direct mag gebruiken. Een rechter moet de deurwaarder daar toestemming voor geven. Feitelijk zegt een rechter dat de schuldeiser recht heeft op de openstaande schulden bij een schuldenaar. Een deurwaarder kan beslag leggen op het salaris en bijvoorbeeld de banktegoeden van een wanbetaler. Het is zelfs mogelijk een woning of bedrijfspand te laten ontruimen, om deze goederen vervolgens te verkopen.

Incassobureau met juristen in huis

Zoals reeds aangehaald is het niet zonder meer mogelijk om een deurwaarder richting een schuldenaar te sturen. De gerechtelijke procedure die hieraan voorafgaat vergt de nodige inspanningen. Hoe start je deze procedure? Welke bewijsstukken moet je hierbij aanleveren? Wie ondersteunt je tijdens zo’n rechtszaak? Enzovoorts. Om snel antwoord te hebben op dergelijke vragen en er niet alleen voor te staan is het raadzaam te kiezen voor een incassobureau welke samenwerkt met juristen. Zou je voor een incassobureau kiezen die dat niet doet, dan dien je de gerechtelijke procedure zelf op te starten. Dat kost niet alleen veel tijd en moeite; ook brengt het veel stress met zich mee.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina