Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Luchtdroging in de industrie

Het constateren van vocht op plekken waar u dit liever niet ziet. Herkent u dit probleem? Mis deze informatie dan niet. Er zijn veel situaties te bedenken waarbij lucht te vochtig is en gedroogd moet worden. Voorbeelden zijn het voorkomen van condensatie in productieprocessen en het bewaren van vochtgevoelige producten. In dit soort situaties is een lage vochtigheidsgraad gewenst. Hiervoor kunnen koeldrogers worden gebruikt die een dauwpunt van +2°C bereiken. Voor een nog lager dauwpunt is een adsorptiedroger echter meer geschikt. Deze kunnen dauwpunten van lager dan -40°C bereiken.

Vochtigheid in verschillende industrieën

Bedrijven in verschillende industrieën kunnen te maken krijgen met vochtproblemen. In de voedselverwerkende industrie kan er bijvoorbeeld vocht bij het voedsel komen, in de farmaceutische industrie kan er vocht bij de medicijnen komen, en in de retail kan er vocht bij de kleding komen. Dit is slechts een greep uit de vele situaties waar vochtproblemen kunnen voorkomen, en uiteraard is dit overal even ongewenst. In veel gevallen komen deze vochtproblemen voort uit bepaalde bedrijfsprocessen en slechte weersomstandigheden. Daarbij treden de vochtproblemen meestal op in productieruimten, opslagruimten, en technische ruimtes.

Gebruik van adsorptiedrogers

Om dit probleem tegen te gaan wordt er veelal gebruik gemaakt van adsorptiedrogers. Met het gebruik van een adsorptiedroger kan de vochtige lucht door een langzaam draaiende rotor worden geleid welke het vocht uit de lucht absorbeert. De lucht kan worden geabsorbeerd doordat er op de rotor een adsorbent is geplaatst waar watermoleculen zich aan hechten. Met verwarmde lucht wordt vervolgens in een ander deel van de droger het vocht weer uit de rotor gedreven. Er zijn verschillende soorten adsorptiedrogers beschikbaar. DST Seibu Giken heeft een aantal energiebesparende adsorptie technologieën ontwikkeld op basis van verschillende situaties. Om een juiste keuze te maken in welke adsorptiedroger geschikt is voor u, moet er daarom worden gekeken naar de situatie.

Gebruik van actief kool

Ook kan er gebruik worden gemaakt van actief kool. Actief kool is een krachtig adsorbent dat stoffen uit water en lucht kan filteren. Wanneer water en lucht door de actieve kool gaan, hechten andere stoffen zich vast aan de adsorbent. Zo absorbeert het de stoffen die je weg wilt hebben. Door de veelzijdigheid van het middel zijn de mogelijkheden groot. Er zijn dan ook verschillende soorten kool en ook hierbij is elk type meer geschikt voor bepaalde toepassingen. Aanbevolen is dan ook om altijd bij vochtproblemen contact op te nemen met een specialist om voor jouw situatie de ideale oplossing te vinden.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina