Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Middagdip? 4 tips om een goede concentratie te bevorderen

geconcentreerd werken

We hebben allemaal wel eens last van een middagdip. Deze ontstaat meestal na de lunch, zo tussen 14.00 en 15.00 uur. Je concentratie wordt minder, je begint te gapen en je voelt je plots enorm duf. Een middagdip is behoorlijk vervelend als je nog een heleboel deadlines moet afronden. Met deze tips ben je beter bestand tegen een middagdip en blijft je concentratievermogen op peil.

1. Drink voldoende water

Onvoldoende water drinken kan zorgen voor een concentratiedip. Drink daarom minimaal 2 liter water of (kruiden)thee per dag zodat je voldoende gehydrateerd blijft. Tip: zet een grote fles gevuld met water op je bureau en zorg ervoor dat deze aan het eind van de dag leeg is. Vind je ‘gewoon kraanwater’ saai? Voeg dan eens takjes munt, stukjes fruit of gember toe voor extra smaak. Vermijd zoete drankjes als energydrinks, frisdrank en/of vruchtensapjes. Deze drankjes bevatten namelijk veel suiker. De suikers uit deze dranken zorgen voor hoge pieken en diepe dalen in je bloedsuiker. Dit zorgt ervoor dat je lichaam in een energiedip terecht komt. Hierdoor voel je je uiteindelijk vermoeider en heeft het daarnaast een slechte invloed op je concentratie.

2. Eet eiwitrijk

Ook voor voeding geldt dat het beter is om minder snelle koolhydraten te eten. Beter is om voor eiwitrijke voedingsmiddelen te kiezen, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Vermijd wit brood en andere producten met snelle koolhydraten. Eet meer eieren, noten, gezonde vetten en groenten. Vervang je bammetjes bijvoorbeeld door een gezonde maaltijdsalade. Voeding met gezonde vetten (avocado, vette vis) en proteïnen zorgen voor een stabiele energie en een lange verzadiging.

3. Ga naar buiten

Ga tijdens je pauzes naar buiten. Even lekker een blokje om. Dagelijks een half uurtje wandelen is goed voor je humeur en voor je geheugen. Daarbij is wandelen in de buitenlucht goed tegen stress en bevordert het een goede nachtrust. Door even kort afstand te nemen van je werkplek zorg je ervoor dat je weer met een frisse blik en geconcentreerd aan de slag kunt.

4. Gebruik supplementen zoals Lion’s Mane ter ondersteuning

Er zijn supplementen die ter aanvulling op een gezond voedingspatroon je concentratievermogen kunnen ondersteunen. Vitamine B en vitamine C bijvoorbeeld, maar ook de mineralen zink, ijzer en magnesium helpen bij geestelijke inspanning. Daarnaast kan je voor een goede concentratie ook het supplement Lion’s Mane proberen. De Lion’s Mane is één van de populairste medicinale paddenstoelen op aarde. Wat doet deze krachtige paddenstoel in het lichaam? Het bevordert de signaaloverdracht tussen cellen in de hersenen. Hiermee geef je een boost aan je concentratievermogen en heeft het een positief effect op je geheugen. Het supplement Lion’s Mane valt onder de categorie ‘Nootropics’. Nootropics zijn (voedings)stoffen in supplementvorm die het functioneren van de hersenen verbeteren en geschikt zijn voor langdurig gebruik. Deze voedingssupplementen richten zich op de hersenen om het leervermogen, concentratie en geheugen te verbeteren.

Met deze vier tips gaat het je lukken om de middagdip te verslaan.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina