Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

De nieuwe betaalmethodes van de toekomst

Als we naar de supermarkt gaan, de bioscoop of de slager dan rekenen we af met contant geld of met een bankpasje. Dit is een heel normaal gezicht en bijna iedereen beschikt over een bankpas. Betalen met je pas is ook sneller en veiliger. Ook betalen met een creditcard is tegenwoordig geen vreemd beeld meer. Ben je in het buitenland op zakenreis of op vakantie, dan is het handig als je een creditcard bij je op zak hebt. Creditcards worden namelijk wereldwijd geaccepteerd en je aankopen zijn ook nog eens verzekerd. Een creditcard bevat geen bankrekeningnummer, maar een eigen 15- of 16-cijferig nummer. Betalen met een creditcard kan op meerdere manieren, zowel online als offline. Wanneer je het logo van een creditcard op de betaalautomaat ziet staan dan betekent dat dat je met je creditcard kunt betalen.

Betalen met crypto

Langzamerhand doet cryptocurrency zijn intrede. Een paar jaar geleden waren er een handjevol mensen die beschikten over cryptocurrency, heden ten dage is bijna eenieder bekend hiermee. Ook zijn er steeds meer mensen die cryptocurrency bezitten. Deze munten zijn alternatieve betaalmiddelen. Maar waar kun je met cryptocurrencies betalen? Op dit moment is het nog geen wettig betaalmiddel, je kunt dus nog niet bij elke willekeurige supermarkt je boodschappen betalen met crypto’s. Toch zijn er enkele handelaren, bedrijven en winkeliers die dit al accepteren als betaalmiddel. Momenteel is de Bitcoin de cryptocurrency die het vaakst als betaalmiddel wordt geaccepteerd. Er komen langzaam meer winkels op gang die de mogelijkheid bieden om te betalen door middel van cryptocurrency.

De toekomst van betalen

Betalen door middel van cryptocurrency is heel gemakkelijk. In feite stuur je geld, in de vorm van coins, naar anderen. Beide partijen hebben hiervoor een wallet nodig. Elke wallet heeft een public key of een ‘adres’. Zo weet je precies als je het geld naar de juiste persoon stuurt. Wil je Bitcoins versturen naar een winkelier, dan vul je het adres van hem in. Daarnaast vul je de hoeveelheid Bitcoins in die je naar de winkelier wilt versturen. Klik vervolgens op verzenden en de betaling is gedaan. Met een ‘cryptobetaling’ heb je binnen een mum van tijd het bedrag ontvangen. Je bent hiermee verzekerd van snelle betalingen. 

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina