Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Situaties waarin chemische ankers goed van pas komen

Voor de meeste mensen zal het gebruik van een chemisch anker geen dagelijkse bezigheid zijn. Toch zijn er heel wat alledaagse situaties waarin je dit type verankering goed kunt gebruiken. Dat kan zowel in de privésfeer zijn, wanneer je thuis iets echt goed vast moet zetten, maar ook ondernemers met een eigen bedrijfspand zien zich regelmatig voor uitdagingen geplaatst waarbij een chemisch anker de oplossing kan zijn. In dit artikel leggen we uit wat een chemisch anker is en geven we voorbeelden van het toepassen ervan.

De werking van chemische ankers

Een chemisch anker gebruik je om iets te verankeren in beton of steen. Het chemisch anker bestaat uit twee verschillende materialen, die allebei half vloeibaar zijn en een chemische reactie met elkaar aangaan zodra ze met elkaar in contact komen. Je giet dus bijvoorbeeld deze beide stoffen in een vooraf op de juiste plaats geboord gat en je plaatst er bijvoorbeeld een stalen anker in. De twee chemische reactie zorgt ervoor dat de twee componenten met elkaar een nieuwe stof gaan vormen die zodanig hard is dat je de samenstelling ervan kunt vergelijken met beton. Wil je meer te weten komen over chemische ankers, klik hier dan voor uitgebreide informatie. Het is belangrijk om bij het gebruiken van chemische ankers altijd persoonlijke beschermingsmiddelen te dragen, zoals een veiligheidsbril.

Toepassingsmogelijkheden

Wanneer je iets zwaars wilt bevestigen aan een wand of vloer, zijn chemische anders perfect om een stevige verbinding te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een kapstok of een zonnescherm. Zoiets moet echt goed vastzitten, want het moet uiteindelijk een zware last dragen. Bij de kapstok gaat het om gewicht, bij het zonnescherm is van belang dat het een storm kan doorstaan. In beide gevallen komt er behoorlijk wat kracht op de verankering te staan. Een gewone schroef in een plug zou dan wel eens onvoldoende kunnen zijn. Het chemisch anker maakt de constructie net zo hard als de muur zelf, dus dat zit wel goed!

Nog meer ideeën

Ook wanneer je een hek wilt plaatsen op een betonnen vloer, kun je handig gebruik maken van chemische ankers. En wat te denken van het plaatsen van een kluis in je woning of bedrijfspand? Zo’n kluis moet goed vast staan, om te voorkomen dat inbrekers ermee vandoor gaan. Met chemische ankers kun je de kluis verankeren aan de wand of vloer.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina