Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

“StableCoins” wat zijn ze en wat doen ze?

Zogenaamde “stablecoins” wat zijn ze? Schommelen ze veel? Is het nog een crypto munt? Kan ik er investeren? Willen ze het verbannen? Lees het allemaal en meer hier onder.

Wat zijn nu die fameuze stablecoins?

Een stablecoin vertaald staat voor “stabiele munt” en is een type munt die ontworpen werd om een van de frustrerende dingen van crypto tegen te gaan, schommelingen.

Namen van wat stable coins zijn; USDC (USD coin), USDT (tether) BUSD (Binace USD) Stable Coins zijn in essentie een crypto voor alledaags gebruik met meer investeringsmogelijkheden dan EUR of USD.

Alle stablecoins die bestaan zijn 1:1 ratio gewaarborgd door een organisatie. Dus voor elke USDC je hebt op je rekening heeft die organisatie 1 USD briefje in opslag tot jij jou geld afhaalt.

Dus een beetje als een bank hoor ik je denken? Nee. Een bank neemt je geld en leent het uit aan andere mensen en verdienen daar geld mee. Snap je het niet?

Even een voorbeeld. Ik zet 1000 EUR op mijn ING rekening, dan gebruik ING die 1000 EUR om deze uit te lenen aan een 4% rente. Dus stel iedereen komt te gelijk hun geld afhalen? Dan stort heel de constructie in elkaar. Heel de ponzi scheme.

Dus betaald de lener die 1000 EUR terug + 4% rente. Zo maken banken geld en worden ze rijker en rijker.

Bij een stable coin is dat niet toegelaten. Of toch zou niet mogen USDT staat een beetje bekend om dat toch soms eens te doen, waardoor mensen minder USDT kopen.

Hoe gebruik ik stablecoins?

De kracht en functie van stablecoins is dat je super vlot en gemakkelijk kan investeren in bitcoin of andere munten zonder een portfolio waar je zeeziek van wordt. Met het gebruik van Stablecoins hou je geld op de crypto markt en niet in de banken of in cash, dit is niet alleen veiliger maar ook veel besparen in transactiekosten als je telkens EUR moet storten op je crypto portfolio.

Om te beginnen te handelen in crypto kun je bijvoorbeeld aan Immediate Edge te beginnen.

Zijn stablecoins een goede investering?

Niet echt en ook zijn ze niet gemaakt voor dat, dat zegende er zijn crypto exchanges die je 10% per jaar geven op een stable coin als USDC. Bv op Crypto.com kan dat dan zit je wel vast aan een vast termijn tot je geld weer kan afhalen, meestal is dit 3 maanden dat je geld vast zit en na die 3 maanden kies je om ze te laten staan of om te gebruiken.

Dit is een goede investering in vergelijking met een spaarrekening bij de bank maar als je ziet wat je kan maken met investeringen in BTC of ETH munten dan is dat bijna niks.. 10% per jaar is minder dan 0.9% per maand die je uitgekeerd krijgt.

Maar bij de bank krijg je nauwelijks niets over een heel jaar.. Iedereen die geld laat staan op de bank is eigenlijk geld aan het verbranden in gedachten..

De toekomst van Stable coins en de regering.

Stablecoins maken de overheid en banken erg bang want deze Cryptomunten vormen een bedreiging voor hen, omdat het alle voordelen heeft van een cryptomunt zonder de nadelen en deze zomaar eens kan gebruikt kan worden in de toekomst boven de momentele EUR of USD.

Stel je kan morgen betalen in De C&A met USDC? Zou niet moeilijk zijn te implementeren. We kennen ongeveer de waarde van 1 US Dollar uit ons hoofd.

Stel je koopt 2 broeken en 1 T-Shirt en aan de kassa is dat 95 USDC (dus omgerekend naar 95 Dollar of dus 86.11 Eur) Klinkt toch redelijk normaal? Zie je dus helemaal niet moeilijk om gewend te worden. Daarom zijn banken en de overheden hier bang van.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina