Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Start de volgende fase van je carrière met een eigen onderneming

Droom je altijd al van een eigen zaak? Heb je goede ideeën over de wijze waarop je markten of sectoren kunt veranderen? Werk je al enige tijd aan een innovatief product, welke de markt naar jouw idee snel zal veroveren? Kies voor een frisse start van de volgende fase van je professionele carrière, door een eigen onderneming op te starten. Bij het opstarten van een onderneming zijn er tal van verschillende factoren om rekening mee te houden. Voor welke rechtsvorm kies je hierbij? Neem je direct een aantal medewerkers aan? Start je de organisatie samen met een partner of bijvoorbeeld investeerder? Enzovoorts. Om goed van start te kunnen gaan, is het raadzaam advies in te winnen bij een ondernemingsrecht advocaat in de regio. Een dergelijke sparringpartner helpt je weloverwogen keuzes te maken; het voorkomt dat zaken in een later stadium hersteld moeten worden.

Blijf vertrouwen op de kennis en kunde van een advocaat

Niet alleen bij het opstarten van een onderneming kan de hulp van advocaten in Heerenveen of bijvoorbeeld Leeuwarden wenselijk zijn. Blijf op de expertise van deze professionals rekenen bij de verdere groei en ontwikkeling van de organisatie. Waar je bij de start van de onderneming in eerste instantie zelf aan de slag gaat, wil je de organisatie op termijn uitbreiden met je eerste medewerkers. Het is wenselijk advies in te winnen over de bepalingen die je in een arbeidsovereenkomst op zou moeten nemen. Hoe zit het bijvoorbeeld met het concurrentiebeding bij tijdelijke contracten? Een arbeidsrecht advocaat kan je hier meer over vertellen. Het voorkomt dat een arbeidsovereenkomst na ondertekening door een medewerker niet rechtsgeldig blijkt te zijn.

Zorg voor de juiste inrichting van de boekhouding

Naast het advies van advocaten, kan ook het inschakelen van een boekhouder bij het opstarten van een eigen onderneming aan te raden zijn. Een boekhouder adviseert je over de verschillende posten die je op de balans van je organisatie op zou moeten nemen. Ook kan deze inzage geven in de bruikbaarheid van verschillende online tools voor het bijhouden van de boekhouding. Deze tools maken het ondernemen eenvoudiger; je hoeft de boekhouding niet langer in losse Excel-sheets bij te houden. Daarbij is de boekhouding altijd en overal in te zien, evenals dat de boekhouding behouden blijft bij het vastlopen van de computer. In het geval van een Excel-sheet zou de boekhouding verloren kunnen gaan als je geen back-up gemaakt hebt.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina