Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Thuiswerken: is het de toekomst?

Inmiddels weten we bijna niet meer beter, thuiswerken is het nieuwe normaal geworden. De meeste werkgevers en werknemers zullen hun weg hebben gevonden in deze nieuwe setting, maar toch lijkt het niet de ideale situatie. Echter zijn er ook genoeg voordelen te benoemen aan het thuiswerken. Benieuwd welke? Lees het allemaal in dit artikel!

De voordelen van thuiswerken
  1. Minder ziekteverzuim: door het thuiswerken melden werknemers zich minder snel ziek, de drempel om toch te werken ligt namelijk lager.
  2. Verhoogde productiviteit: thuis zul je minder snel afgeleid raken door taken die tussendoor komen en blijven werknemers vaak lager gefocust.
  3. Tevreden werknemers: het thuiswerken vergroot de flexibiliteit van werknemers en er is meer rust in het thuiskantoor waardoor werknemers over het algemeen tevreden thuis kunnen werken.
  4. Minder reistijd en kostenbesparing: als werkgever bespaar je veel kosten voor het reizen en je werknemers houden wat tijd over.
Het kantoor missen

Naast de bovengenoemde voordelen zijn er ook genoeg werknemers die toch het kantoor missen. Vooral om direct te communiceren met collega’s, zowel over het werk als over privé onderwerpen. Thuiswerken kan namelijk toch voor wat eenzaamheid zorgen. Naast de gezelligheid van het kantoor ontbreekt vaak ook een goede thuiswerkplek in het thuiskantoor. Een ergonomische thuiswerkplek is dus heel belangrijk en werkgevers moeten zich bij het thuiskantoor aan dezelfde Arbo Regels houden.

De werkplek van de toekomst

De verwachting is dat het thuiswerken ook aanwezig zal blijven in de toekomst als afwisseling met het kantoor. Het kantoor zal waarschijnlijk meer gebruikt gaan worden voor brainstormsessies of vergaderingen waarbij direct contact met collega’s erg belangrijk is. Taken waarbij samenwerking cruciaal is zal het kantoor het centrale punt is, terwijl de individuele taken beter in het thuiskantoor met volle concentratie gedaan kunnen worden.

Hoe werk jij het liefst?

Zie jij de voordelen van het thuiswerken wel of ga je het liefst zo snel mogelijk weer naar kantoor? Geniet van de voordelen die thuiswerken biedt, maar zorg wel voor een goede thuiswerkplek. Beschikt jouw thuiskantoor nog niet over ergonomische kantoormeubelen? Neem dan contact op met SKEPP, zij helpen je graag bij het realiseren van de geschikte thuiswerkplek!

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina