Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Wat is het verschil tussen parfum en eau de toilette?

parfum

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd wat het verschil is tussen parfum en eau de toilette? Het is wel belangrijk om dit te weten, voordat jij een keuze gaat maken wat voor geurtje je gaat kopen voor jezelf of om cadeau te doen. Daarom leggen we het verschil tussen parfum en eau de toilette graag aan je uit.

Kies een nieuwe geur

Een nieuwe parfum aanschaffen is altijd lastig, wist je dat je met een parfumdreams kortingscode tientallen euro’s kunt besparen? Je bent misschien al wel een tijdje op zoek naar een nieuwe geur alleen je hebt geen idee of parfum of eau de toilette de beste optie gaat zijn. Het ruikt vaak allemaal erg lekker, alleen het grote verschil zit hem in de concentratie van de parfum oliën. De concentratie van de parfumolie heeft namelijk invloed op de sterkte en de levensduur van de geur. Als jij op zoek bent naar een krachtige geur, dan moet jij een product kiezen met een hoger olieniveau. Hierbij geldt namelijk dat hoe hoger het olieniveau is, dat de geur dan ook veel krachtiger is en dan ook langer te ruiken is na het sprayen.

Eau de toilette of parfum?

Parfums ruiken heerlijk, en zorgen voor veel meer diepte dan bijvoorbeeld eau de toilette. De concentratie is ongeveer 12-18%. Alles wat je gaat sprayen zou je ongeveer vijf uur moeten ruiken (na het aanbrengen). Maar misschien wil je liever iets minder sterk, bijvoorbeeld als je deze wereld net begint te leren kennen. Of wil je het sowieso graag wat subtieler aanpakken? Kies dan voor een eau de toilette. De concentratie is 8-12% en is dus een stuk lichter dan parfum. Na het aanbrengen van de eau de toilette heb je ongeveer vier uur plezier van dit geurtje. Het is zeer geschikt om dagelijks aan te brengen.

Kies wat jij wil!

Je hebt nu de uitleg gehad over wat het verschil is tussen parfum en eau de toilette, waar gaat dan de voorkeur van jou naar uit? Het ligt er ook aan of dat je maar één keer per dag wil sprayen of dat je er vaker gebruik van wil maken (zodat je gedurende de hele dag lekker ruikt). Het hangt ook nog van de geur af hoe sterk het ruikt. Ga daarom goed na wat er bij je past, neem de tijd om het te proberen of je nu gaat voor een lekkere parfum van Davidoff, Carolina Herrera of Dior. En laat de geur altijd inwerken zodat jij weet hoe hij gedurende de rest van de dag aanwezig is!

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina