Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

De voordelen van het gebruik van een beveiligde VPN

vpn

Weet je wat een VPN is? Het staat voor "Virtual Private Network". Zoals de naam al doet vermoeden, zijn VPN's een veilige manier om toegang te krijgen tot het internet en jouw verbinding privé te houden.

Deze technologie brengt een peer-to-peer-verbinding tot stand tussen jouw toestel en een groot netwerk van computers. De gegevens die met dit instrument worden vervoerd, worden door een soort "versleutelde tunnel" gestuurd.

Hoe werkt VPN?

Wanneer je op het internet surft, voorziet de provider jouw apparaten van een uniek Internet Protocol (IP)-adres. Aan de hand van dit nummer worden apparaten geïdentificeerd en kunnen zij zowel informatie verzenden als ontvangen. Zonder een VPN kan alles wat je online doet echter worden getraceerd door de internetprovider, de overheid en zelfs kwaadwillenden.

Door deze technologie te gebruiken, gaan jouw gegevens door een "gecodeerde tunnel". Op die manier kunnen ze niet worden onderschept, waardoor jouw IP-adres verborgen blijft en websites, bedrijven, overheden en criminelen jouw online activiteiten niet langer kunnen traceren. Daarom brengt het gebruik van VPN's deze en andere voordelen met zich mee.

Netflix VPN, toegang tot regionale inhoud

Verschillende diensten op het internet hebben een zogenaamde geo beperking. Dit betekent dat u, afhankelijk van de regio waar je zich bevindt, geen toegang zult hebben tot deze diensten en de voordelen ervan.

Een manier om deze situatie te omzeilen is het gebruik van een VPN, een technologie die een einde kan maken aan de beperking van inhoud per regio van verschillende diensten. Wist je bijvoorbeeld dat Netflix een veel completere catalogus heeft dan die waar wij toegang tot hebben?

Door Netflix VPN te gebruiken, krijg je toegang tot inhoud die beperkt is tot sommige landen, wat zeer geldig is voor mensen die vaak reizen en je favoriete series en films willen volgen tijdens de reis.

Naast Netflix VPN worden ook tientallen andere streamingdiensten vrijgegeven bij gebruik van deze technologie, wat zeer goed is voor wie meer vrijheid in zijn verbinding zoekt.

VPN ontsluit het potentieel van jouw verbinding

Beperkte netwerken en voortdurend wegvallende internetverbindingen zijn slechts enkele van de ergste problemen waarmee gebruikers te maken krijgen. Je hoeft echter niet met dit soort situaties te leven als je een VPN gebruikt die het volledige potentieel van jouw internetverbinding ontsluit, zodat je veilig toegang krijgt tot alle soorten inhoud.

Met deze technologie kunt je genieten van de maximale snelheid van jouw verbinding en wordt jouw toegang ook gecodeerd zodat de internetprovider (en andere instanties) niet weten waartoe je toegang hebt.

Naast de hierboven genoemde voordelen brengt VPN nog meer voordelen met zich mee. Een daarvan is het feit dat de technologie kan worden geïnstalleerd op een breed scala aan apparaten, van computers met Windows of macOS, Android- en iOS-apparaten, smart-tv's, consoles of rechtstreeks op routers. Met één abonnement kunt je veel verschillende apparaten beschermen.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina