Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

De Waarheid over Magic Truffels & Paddo's

paddestoelen

Veel mensen schrikken van de woorden magic truffels en paddo’s. Het wordt gezien als harddrugs, wat feitelijk onjuist is. De psychedelische middelen kun je niet alleen gebruiken voor recreatieve doeleinden. Ze hebben ook medicinale eigenschappen. Daar zijn wetenschappers van overtuigd en is sommige landen worden paddo’s en magic truffels al ingezet bij de behandeling van allerlei geestelijke aandoeningen.

Het verbieden van Paddo’s

Wie denkt dat paddo’s nooit legaal zijn geweest heeft het mis. De psychedelische paddenstoelen werden tot enkele jaren geleden legaal verkocht in Nederlandse smartshops. Je kon ze gedroogd kopen. Dan zijn ze hapklaar en kun je ze gelijk eten. Het veranderde allemaal toen tussen 2006 en 2008 een aantal incidenten voorkwamen na het gebruik van paddo’s bij toeristen in Amsterdam. Door onverantwoord gebruik van paddo’s (al dan niet in combinatie met andere middelen) zijn er slachtoffers gevallen. Hierdoor heeft de regering destijds besloten om eerste gedroogde, en daarna ook verse paddo’s te verbieden.

Door een maas in de wet is het nog wel mogelijk om hapklare magic truffels te kopen in dezelfde smartshops. Paddo’s en magic truffels bevatten dezelfde werkzame stof, namelijk psilocybine. Paddo’s kweken is trouwens nog wel mogelijk in Nederland. Je kunt in smartshops legaal paddo growkits kopen waarmee je psilocybine-houdende paddenstoelen kunt kweken.

Psilocybine is lang zo slecht nog niet

Tot enkele jaren geleden werd gedacht dat psilocybine alleen gebruikt kon worden voor recreatieve doeleinden (trippen). Maar wetenschappers zijn sinds een aantal jaren wat beter naar paddo’s en magic truffels gaan kijken. Wat blijkt? De werkzame stof psilocybine wordt in het lichaam omgezet in psilocine en kan ook voor therapeutische doeleinden worden gebruikt. Ze kunnen je naast een kleurrijke ervaring bieden, ook helpen bij aandoeningen als depressie, PTSS, angst voor overlijden en verslavingen als roken, heroïne, gokken en zware pijnstillers die je niet nodig hebt.

De Johns Hopkins Universiteit van Maryland in de Verenigde Staten leidt het onderzoek naar de positieve kant van de psychedelische middelen. Het publiceerde al meer dan 60 wetenschappelijke stukken over de waarde van onder andere paddo’s en magic truffels. Psilocybine zou onder andere een langdurig positief effect geven aan gebruikers. Ze kunnen na gebruik meer voldoening uit het leven halen. Daarnaast kan het gebruik helpen bij stoppen met roken en andere verslavingen. Een andere waanzinnige bevinding is dat paddo’s in de palliatieve zorg bij kankerpatiënten kan worden ingezet.

Het laatste woord over paddo’s en magic truffels is nog lang niet gesproken. Toch komt de waarheid rondom de psychedelische middelen steeds meer boven drijven.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina