Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Wanneer je als ondernemer verzekeringen afsluit voor jouw bedrijf, denk je waarschijnlijk niet direct aan een bedrijfsschadeverzekering. Dit komt voornamelijk doordat deze verzekering bij lang niet alle ondernemers bekend is. En wanneer je een verzekering niet kent, sluit je deze ongetwijfeld ook niet af. Toch is een bedrijfsschadeverzekering vaak wel de moeite waard. Deze verzekering dekt namelijk de schade die je misloopt wanneer er bijvoorbeeld schade is ontstaan aan jouw bedrijfspand en het productieproces hier hinder van ondervindt. Wil je graag meer weten over deze verzekering? Wij vertellen jou hier alles wat je moet weten over een bedrijfsschadeverzekering.

Beperk financiële gevolgen bij bedrijfsschade
De voornaamste reden om een bedrijfsschade verzekering af te sluiten, is omdat je zo de financiële gevolgen van bedrijfsschade beperkt. Wanneer er schade aan jouw bedrijfspand ontstaat, heeft dit mogelijk gevolgen op het productieproces. Zo kan een brand bijvoorbeeld een deel van het pand verwoesten. De kans bestaat dat jij hierdoor niets meer kunt produceren. En wanneer er niets geproduceerd wordt, zet je ook niets om.

Er komt geen geld binnen, maar er gaat nog wel gewoon uit. Indien je een bedrijfspand huurt, lopen de huurkosten namelijk gewoon door. Daarbij komt dat jij jouw personeel ook gewoon moet betalen. Bovendien moet je investeren in het opnieuw opbouwen van een bedrijf. Zo schakel je mogelijk een specialist in om de brandschade in het pand te repareren. Daarnaast moet je ook nieuw interieur en nieuwe machines aanschaffen. Om te voorkomen dat je dit allemaal uit eigen zak moet betalen, sluit je een bedrijfsschadeverzekering af. Met zo’n verzekering hoef jij je over dergelijke kosten geen zorgen te maken.

Hoe werkt een bedrijfsschadeverzekering?
Nu je weet wat een bedrijfsschadeverzekering is, wil je ook weten hoe deze werkt. Bij deze verzekering wordt er altijd gekeken naar de brutowinst van jouw bedrijf. Dit is op voorhand lastig in te schatten, want jij weet niet hoe hoog de brutowinst uitvalt. Gelukkig wordt hier rekening mee gehouden wanneer je een bedrijfsschadeverzekering afsluit. Wanneer jij een bedrijfsschadeverzekering afsluit bij Centraal Beheer, ben je namelijk verzekerd tot maximaal 130 procent van het verzekerde bedrag. Het verzekerde bedrag is in dit geval de brutowinst. Om ervoor te zorgen dat de verzekering goed aansluit op jouw onderneming, geef je jaarlijks de brutowinst door. Wanneer de schade groter is dan de brutowinst, verhoogt Centraal Beheer dit bedrag met maximaal 30 procent.

Verschil tussen bedrijfsschadeverzekering en gebouwenverzekering
Veel mensen denken dat een bedrijfsschadeverzekering hetzelfde is als een gebouwenverzekering. Dit is een misvatting. Bij een bedrijfsschadeverzekering verzeker jij het risico van het stilvallen van jouw bedrijf of een deel van de productie. Hierbij wordt immateriële schade verzekerd, want je ontvangt in dat geval geld van de verzekering om bijvoorbeeld de huur van het pand en de salarissen van jouw personeel door te betalen. Met een gebouwenverzekering verzeker je uitsluitend schade aan het gebouw zelf, de producten die jij produceert en de bedrijfsmiddelen. Bij deze verzekering is alleen materiële schade gedekt.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina