Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

WIA-verzekering afsluiten? Hier moet je als werkgever op letten

zakelijke verzekering

Als werkgever is het belangrijk om zakelijke verzekeringen af te sluiten. De WIA-verzekering is er hier eentje van. Steeds meer bedrijven zien het nut van deze verzekering in. Begrijpelijk, want hiermee ondersteun je jouw medewerkers in het geval van langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid. Met deze verzekering vul je namelijk het inkomen van jouw medewerker aan als deze na twee jaar nog niet in staat is om te werken. Heb je nog geen WIA-verzekering afgesloten, maar wil je dit wel doen? Dan moet je op een aantal zaken letten. Hieronder zetten wij de belangrijkste voor jou op een rijtje.

1. Tot welk percentage wordt het loon aangevuld?

Bij langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid kan je medewerker terugvallen op een WIA-uitkering van UWV. Deze uitkering is aanzienlijk minder dan het laatstverdiende loon. Dit maakt het niet makkelijk om rond te komen. Met een WIA-verzekering zorg je er als werkgever voor dat het inkomen aangevuld wordt tot een bepaald percentage. De hoogte van dit percentage kan verschillen per verzekeraar.

Kies je voor een WIA-verzekering, bijvoorbeeld een WIA hiaat verzekering uitgebreid, al dan niet in combinatie met een WIA-aanvullingsverzekering van Centraal Beheer? Dan wordt het inkomen van jouw medewerker tot minimaal 70% aangevuld als de medewerker voor 35% of meer arbeidsongeschikt is. Deze zekerheid geldt voor inkomens tot 100.000 euro. Deze voorwaarden kunnen bij een andere verzekeraar weer compleet anders zijn. Zo is het bijvoorbeeld niet standaard dat het inkomen tot 100.000 euro tot 70% procent aan wordt gevuld.

2. Word je begeleid bij re-integratie?

Krijg je als ondernemer te maken met langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid van een medewerker? Dan is dit natuurlijk vervelend voor jou en je medewerker. Logisch, want je moet het lange tijd stellen zonder één van jouw medewerkers. Ook voor de medewerker zelf is het geen pretje. Het is belangrijk dat de re-integratie op een goede manier verloopt. Gebeurt dit niet? Dan zit jouw medewerker mogelijk binnen de kortste keren weer thuis.

Als je wilt dat de re-integratie na langdurige ziekte of arbeidsongeschiktheid goed verloopt, kijk je hier bij het afsluiten van een WIA-verzekering naar. Begeleiding maakt namelijk niet standaard deel uit van deze verzekering. De ene verzekeraar biedt dit wel aan, terwijl dit bij de andere niet in het pakket zit. Wil je dat zowel jij als jouw medewerker begeleid wordt bij de re-integratie? Kies dan voor een WIA-verzekering van Centraal Beheer. Zij bieden namelijk advies en ondersteuning in het proces van re-integratie. Je kunt hiervoor terugvallen op een aantal deskundigen, zoals een arts, arbeidsdeskundige en loopbaanadviseur.

3. Hoe zit het met de samenstelling?

Waar je als werkgever op moet letten bij het afsluiten van een WIA-verzekering, is de samenstelling. Een WIA-verzekering is altijd maatwerk. Zo ook de WIA-verzekering van Centraal Beheer. De adviseurs helpen je om de verzekering zelf samen te stellen. Zo bepaal je bijvoorbeeld de dekking en de duur van de WIA-verzekering. Je kunt er overigens ook voor kiezen om jouw medewerkers mee te laten betalen. Zij dragen in dat geval bij aan de premie. Als ondernemer maak je zodoende minder kosten voor een WIA-verzekering.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina