Gebruikersnaam:     Wachtwoord:    

Wietzaadjes Populair in België

wietzaadjes

Nederland wordt gezien als hét cannabisland van de Benelux. Maar is dat nog steeds zo, of zijn onze zuiderburen aan een opmars bezig? Als je kijkt naar verkoopcijfers van kweek-gerelateerde artikelen zoals wietzaadjes en plantenvoeding, kun je in ieder geval concluderen dat de Belgen ook niet vies zijn van het herkenbare plantje.

Wietwet in België

Veel mensen denken dat Nederland het enige land is in Europa waar het gebruik van wiet wordt gedoogd. Dat is lang niet het geval. In onder andere Spanje en België gelden er vergelijkbare regels. De wietwet in België lijkt enigszins op ons gedoogbeleid. Het heet echter ‘de laagste vervolgingsprioriteit’. Dat wil zeggen dat wiet kweken, bezitten, gebruiken of verkopen verboden is. Toch ben je in de meeste gevallen niet interessant genoeg om strafbaar genoemd te worden, met dank aan die vervolgingsprioriteit.

Als meerderjarige mag je in België maximaal 3 gram cannabis op zak hebben. Ook mag je één vrouwelijke wietplant per persoon kweken zonder vervolgd te worden. Toch moet je nog uitkijken voor een aantal dingen. In sommige steden geldt de lage vervolgingsprioriteit niet en ook als er sprake is van verzwarende omstandigheden (lees overlast, problematisch gebruik of in het bijzijn van jongeren) kun je alsnog een bon krijgen. Voor de duidelijkheid: de vrouwelijke wietplanten zijn de soorten die THC-rijke cannabis produceren. Deze wietzaadjes zijn dan ook veruit het meest populair. Deze mogen zowel in Nederland als België worden verkocht.

2020 was het jaar van Wietzaadjes Kopen

Wietzaadjes kopen en er een plant mee gaan kweken is al lang geen taboe meer. Natuurlijk blijven er als het gaat om dit soort gevoelige onderwerpen voor- en tegenstanders. Toch kun je concluderen dat het imago van wiet aan het veranderen is. Dat komt mede door de opkomst en acceptatie van vooral medicinale cannabis. Maar het is de laatste jaren ook te zien aan de verkoopcijfers van wietzaadjes en andere benodigdheden voor wiet kweken.

In 2020, met name vanaf de coronacrisis, is een grote stijging te zien als het gaat om wietzaadjes kopen. Vanaf maart 2020 zijn de verkoopcijfers bijna over de kop gegaan. Als reden hiervoor wordt het grote overschot aan vrije tijd genoemd. Wiet kweken is een tijdrovende hobby. Niet iets waar iedereen naast hun baan, sporttrainingen en sociale contacten nog tijd voor heeft. Door de coronacrisis zijn we meer thuis en is er tijd over voor dit soort dingen. Daarnaast is meerdere keren door media genoemd dat het gebruik van cannabis tijdens de pandemie gestegen is. Zowel in Nederland als België.

avatar joey

Over de auteur

Joey

Mijn naam is Joey, een van de eigenaren van Frisbegin.nl. Frisbegin.nl is gestart om Nederland een verfrissend startpagina concept aan te bieden. Het is op onze dienst mogelijk om zeer eenvoudig startpagina's te maken met prachtige ontwerpen. Het resultaat: Plezier in het beheren van pagina's, meer bezoekers en meer kliks.

Heeft u vragen over Frisbegin? Ik sta u graag te woord! Neem contact op door een e-mail te sturen naar Joey@Frisbegin.nl

Wilt u een pagina aanmaken? Bekijk dan snel de homepagina